Korça, modeli i bashkisë që duam

Postuar më: 10 Shkurt 2019

Ndërtesa e re e Bashkisë së Korçës, investim i buxhetit të shtetit me vlerë 144 milion lekë përfaqëson modelin e parë në Shqipëri të Bashkisë së hapur për qytetarët. E konceptuar si një hapësirë pa barriera mes punonjësve dhe qy...


Korçë, investime të reja që mbështesin industrinë e turizmit

Postuar më: 9 Shkurt 2019

Markata e re e qytetit të Korçës është gati për të hapur dyert për tregtarët dhe qytetarët. Nga një godinë e shkatërruar, e braktisur, tashmë ish-ndërtesa e ndërmarrjes së mekanikës bujqësore të para viteve ’90, është transfor...


Tushemishti, një tjetër atraksion i Programit “100 fshatra”

Postuar më: 9 Shkurt 2019

Kryeministri Edi Rama, në Tushemisht, Pogradec për projekte konkrete të  Programit “100 fshatra”: Përshëndetje! Nuk mbetet shumë për të thënë. Prezantimet e bëra ishin goxha shteruese lidhur me bazat që tanimë janë hedhur për të...


Materniteti i ri i Korçës, investim madhor për nënën dhe fëmijën

Postuar më: 9 Shkurt 2019

Foshnjat e porsalindura dhe nënat e reja të qytetit të Korçës dhe jo vetëm, përfitojnë shërbim më të mirë në maternitetin e ri të qytetit i cili tashmë është pjesë e korpusit të spitalit rajonal të Korçës. Me një investim të b...


Çelet në Korçë cikli kombëtar i takimeve publike “Bashkia që duam”

Postuar më: 8 Shkurt 2019

Kryeministri Edi Rama në takimin publik me banorë të Korçës, “Bashkia që duam”:  Mirëmbrëma! Shumë faleminderit! Më vjen shumë mirë që jemi sot këtu në Korçe për të çelur një cikël kombëtar takimesh publike “Bashkia që...


Në Universitetin “Fan Noli” të Korçës, takim me ekselentët

Postuar më: 8 Shkurt 2019

Kryeministri Edi Rama në takimin me studentët ekselentë të Universitetit “Fan Noli” të qytetit të Korçës:   Shumë faleminderit për mundësinë! Para se të vinim këtu morëm disa mesazhe nga studentë të tjerë që “pse ne jemi...


Mbyllja e kazinove, vetëm në një muaj iu kursyem familjeve shqiptare 50 milionë dollarë

Postuar më: 5 Shkurt 2019

Zëdhënësja e Qeverisë, ministre e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali, në konferencën e përjavshme për mediat: Përshëndetje të gjithëve! Jam këtu për konferencën e përjavshme dhe dua ta përdor këtë mundësi ...


Agroturizmi, fusha e të ardhmes për zhvillimin e fshatit

Postuar më: 5 Shkurt 2019

Një tjetër bujtinë i shtohet gamës së ofertave në fushën e agroturizmit për të gjithë turistët shqiptarë e të huaj. E vendosur në Prezë, vetëm 25 kilometra nga Tirana, kjo pikë agorturistike kombinon atraksionet turistike si Kalaja e...


Rimëkëmbja pas përmbytjes, fermeri brenda vitit me serë më të madhe

Postuar më: 3 Shkurt 2019

Sera e Fatos Kanaçit, fermer në Qarkun e Beratit, në marsin e vitit të kaluar u përmbyt dhe i gjithë mundi i tij i mbi më shumë se një dekade u shkatërrua në pak minuta. Sot, në saj të bashkëpunimit me Agjencinë për Zhvillim Bujqësor...


Lehtësitë fiskale rrisin eksportet e bimëve medicinale

Postuar më: 3 Shkurt 2019

“Gjedra” është një prej eksportuesve të njohur shqiptarë të bimëve medicinale në shumë shtete të Europës dhe në Amerikë. Si një sipërmarrje e suksesshme prej mëse 25 vitesh në treg, ajo njeh një rritje prej 33% të eksportit të...


Autonomia, jo vetëm liri universitare, por edhe përgjegjësi për studentët

Postuar më: 2 Shkurt 2019

Fjala e Kryeministrit Rama në bashkëbisedimin me studentet në sallën e rikonstruktuar të studimit në Konviktet e Mjekësisë:   Kryeministri Rama: Ne ishim aty përpara pak ditësh në një tjetër inspektim tek godinat e Qytetit Studenti dhe ...


10 shkolla dhe 10 kopshte në 3 vite vetëm në Urën Vajgurore

Postuar më: 2 Shkurt 2019

10 shkolla dhe 10 kopshte janë ndërtuar nga e para, ose rikonstruktuar në vetëm 3 vite në Bashkinë e Urës Vajgurore. Kryeministri Edi Rama ishte në shkollën e mesme “Refat Bani” në Syzezë, një shkollë e rikonstruktuar nga Fondi i Zhv...


Nis rikonstruksioni i godinës së studenteve të Mjekësisë

Postuar më: 2 Shkurt 2019

Kryeministri Edi Rama, së bashku me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj, inspektuan sot punimet që po kryhen për rikonstruksionin e Godinës numër 1 të Konvikteve të Mjekësisë. Në këtë godinë, e ndërtuar që në vitin 1955, ...


Roshnik, Berat – Një shembull konkret në kuadrin e Programit 100 Fshatra

Postuar më: 1 Shkurt 2019

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Roshnik, Berat, ku starton agroturizmi i parë dhe do të vijojnë investime të tjera në agroturizëm e trashëgimi kulturore:  Përpara se sa t’i japim fjalën njeriut më të rëndësishëm këtu, ministrit ...


Ambulanca e re në Gorican, në funksion të plotë të banorëve

Postuar më: 1 Shkurt 2019

Ambulanca e Goricanit, në njësinë administrative Kutalli, Berat, i është nënshtruar rehabilitimit të plotë, duke përmirësuar nga themelet shërbimin që ofron për rreth 2400 banorë të zonës. E ndërtuar në vitin 1950,  infrastruktura ...


Kontakte
Shkruaj Mesazh

Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët